Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alternatieve voorjaarsvieringen

24 maart, 2020
08:00
- 31 mei, 2020
17:00

Alternatieven voorjaars- en paasvieringen

 

Elk jaar rond eind maart en begin april zijn we als geestelijk verzorgers vaak druk bezig met alle voorjaarsvieringen en paasvieringen. We gaan dan naar dagbestedingen en woningen toe om samen rond bepaalde levensthema’s feest te vieren. Dit jaar gaat dat niet, vanwege het Coronavirus dat wereldwijd rondgaat.

Maar… de lente weet het niet. De voorjaarsbloemen komen op, de bomen krijgen nieuwe blaadjes en bloesem en de vogels fluiten de mooiste liedjes. Ook de datum van Pasen (12 april) komt steeds dichterbij. Een feestdag die voor sommige mensen erg belangrijk en waardevol is.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar alternatieven voor de voorjaars- en paasvieringen! Met onderstaande ideeën kun je zelf op de woning toch gaan vieren.

 

  1. Voorjaarsbloemen binnen halen

Belangrijk thema van paas- en lentevieringen is: nieuw leven. Voorjaarsbloemen laten dit zien. Haal ze dus naar binnen. Narcissen, hyacinten, krokussen en andere voorjaarsbloemen zien er gezellig en feestelijk uit en je kunt ze ook nog eens ruiken!  Zo vier je nieuw leven.

 

  1. Liedjes zingen/luisteren

Zoek op de Ipad/laptop/internet afspeellijsten via YouTube die gaan over lente of Pasen. Zing de liedjes samen met de bewoners. Vier de lente!

 

Lenteliedjes:

 

Kinderliedjes over paashazen, eieren en kippen:

 

Christelijke kinderliedjes over het Paasfeest

 

 

  1. Kleurplaten over Pasen

Een kleurplaat inkleuren werkt rustgevend! Ga naar www.google.nl en vul in de zoekbalk ‘kleurplaat Pasen’ in. Kies een paar mooie kleurplaten en print ze uit.

 

  1. Paasviering

Voor bewoners die graag een kerkdienst of paasviering bezoeken, kun je nu een digitale viering aanbieden. Dat kan ook individueel via een IPad. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tekenfilm over een paasverhaal. Of kijk op de website van de kerk die de betreffende bewoner bezoekt ook kerkdiensten uitzendt via internet. Veel kerken doen dit inmiddels. Mocht dat niet zo zijn, kun je één van onderstaande uitzendingen of tekenfilms laten bekijken.

 

Christelijke vertellingen:

 

Andere verhalen:

 

Uitgezonden kerkvieringen:

Gegevens

Begin:
24 maart, 2020<br/>08:00
Einde:
31 mei, 2020<br/>17:00
Evenement Categorie:
Back To Top