Onze verhalen en blogs

De Passiebloem

Bloemen geven of krijgen kan voelen als een cadeautje. Bloemen kunnen blij maken, met al hun mooie kleuren! Een bloem kan rust geven, door de geur die je ruikt. Zoals Lavendel. Een bloem kan soms heerlijk zacht voelen. Met bloemen kun je creatief en symbolisch aan de slag. En een bloem kan troost geven, door de bloem neer te zetten bij een fotolijstje van iemand die je mist.

Op 1 november vond in Clinge de jaarlijkse herdenking plaats van de mensen die van Tragel of Gors Zeeuws-Vlaanderen zorg ontvingen. We hadden Regin Roco van De Passiebloem uitgenodigd om met de cliënten van De Babbelaar hier van te voren een bloemstuk voor te maken. Wat was dat mooi en waardevol!

Voor wie wil jij er een bloem bij zetten? Wie was dat voor jou? Welke kleur kies je? Hoe voelt die bloem? En hoe ruikt die? Wil je er bepaalde woorden bij zeggen? Welke mooie herinneringen van diegene zitten voor altijd in jouw hart. Die liefde blijft altijd in je hart, en die liefde geef jij ook door aan de mensen om je heen.

Regin Roco is rouwbloemencoach. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, en ook voor kinderen. Ze heeft als begeleider in de zorg gewerkt en heeft nu haar bedrijf De Passiebloem. Samen met bloemen iets moois maken voor iemand die je mist, kan troostend zijn. Regin kan samen met jou praten over het gemis, herinneringen ophalen, diegene die je mist bedanken. Soms maakt iemand met Regin een bloemstuk voor bij de kist of bij de uitvaart. En andere mensen vinden het juist heel fijn om langere tijd bij Regin met bloemen bezig te mogen zijn. Door een verbinding te maken naar het leven van nu, komt er troost en rust. Wat helpend kan zijn om samen met het gemis ook het leven verder te leven.

Op haar website www.de-passiebloem.com zegt Regin hierover: “Creativiteit ontspant, gaat diep in de emotie en geeft ruimte. Creatief bezig zijn verandert je gevoel ten goede. Samen gaan we op zoek naar welke manier bij jou past. Vanuit jouw kwetsbaarheid maken we een bloemstuk of iets anders dat vorm geeft aan jouw verdriet. Hierbij help ik jou.”

Via haar website kun je Regin benaderen. Ze denkt graag met je mee.

Digna van Liere

Geestelijk verzorger

Geen Tinder… maar Vinder

Geen Tinder… maar Vinder

Vriendschappen, gezelligheid, samen leuke activiteiten doen, je geliefd voelen. Ook dat zijn dingen die voor mensen...

Yoga op de Hoogte

Yoga op de Hoogte

Yoga op De Hoogte De geestelijk verzorgers van Samen voor Zin zetten regelmatig ademhalingsoefeningen, yoga en...