Nieuwe Geestelijk Verzorger

13 december 2023

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Henco Lopers en sinds augustus werk ik als Geestelijk Verzorger voor ’s Heerenloo, Gors, Philadelphia en Tragel. Prachtige organisaties die voor hun cliënten een prettige woon en leefomgeving willen creëren. Als Geestelijk Verzorger mag ik daar een steentje aan bijdragen. Heeft je leven zin? Doet het ertoe wat je doet? En voel je je op je gemak? Het zijn vragen die zomaar in een betekenisvol gesprek met cliënten of collega’s naar voren kunnen komen.

De afgelopen 20 jaar heb ik als predikant in een kerkelijke gemeente gewerkt. De laatste jaren in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in gesprekken met mensen. Dit jaar heb ik mijn werk als gemeentepredikant afgerond en de overstap gemaakt naar de Geestelijke Verzorging. De eerste helft van de week als docent Pastoraat en Geestelijke Verzorging aan de Viaa Hogeschool in Zwolle. En de tweede helft van de week als Geestelijk Verzorger op Schouwen-Duiveland en Walcheren. Het is een mooie combinatie van theorie en praktijk.

Sinds 1 december 2023 woon ik samen met mijn vrouw Jackelien en onze twee dochters Linde en Lieke, op Schouwen-Duivenland. Dat maakt het werken in Zeeland een stuk makkelijker. Daarnaast hebben wij ervaren dat Zeeland een prachtige provincie is om te wonen. Ik hou van buiten zijn en aan buitenruimte is er in Zeeland geen gebrek!

Inmiddels heb ik al op heel wat woningen mogen kennismaken. Maar ik ben er nog niet. Wat is er veel te ontdekken aan dagbestedingen en huizen waar cliënten wonen en werken. Ik ga lekker door met kennismaken, waardoor het zomaar kan zijn dat je me een keer ziet binnenwandelen. Heb je behoefte aan een praatje of een betekenisvol gesprek…? Schiet me gerust aan! Ik zie er naar uit om jullie te leren kennen.

Een hartelijke groet,

Henco Lopers

Overig nieuws …..

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger "Zingeving is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder een betekenis leven. En...

Yoga op de hoogte

Yoga op de hoogte

De geestelijk verzorgers van Samen voor Zin zetten regelmatig ademhalingsoefeningen, yoga en mindfulness in om...

Troostdekens

Troostdekens

We hebben troostdekens ontvangen van Haakplein Zeeland. Voor in de waakboxen. Wat zijn ze mooi, mooie kleuren en met...