Prokkelstage bij de yoga en de kerk

27 juni 2019

In de week van 2 t/m 7 juni was het weer de jaarlijkse nationale Prokkelweek. Ween week waarbij de ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking op prikkelende manier tot stand wordt gebracht. Een week als voorbeeld voor de rest van het jaar! Ook binnen het gebied van zingeving is  er geprokkeld. Van yogadocent tot collectant, van gastvrouw tot koffieschenker na een kerkdienst. Leuke stages met mooie ontmoetingen!

Marco van den B. wilde wel eens ervaren hoe het zou zijn om yogales te geven. Hij wist zelf al een heleboel te vertellen o.a. waar yoga vandaan komt. Hij had er zelfs twee boeken over gelezen. Na kennismaking en een gesprek over yoga, zijn we de yogamat op gegaan. Eerst hebben we wat yoga houdingen en een geleide meditatie ervaren. Daarna wilde Marco ons wel eens wat yoga oefeningen aanleren. Het was een inspirerende middag!

Zes bewoners van Tragel Oostburg gaven aan ook wel een stage te willen lopen. De PKN kerk van Oostburg wilde daarvoor met alle liefde het gebouw en de bezoekers ter beschikking stellen. Het waren mooie ontmoetingen! Zo heeft Gerda als gastvrouw samen met een gastheer van de kerk alle mensen die binnen kwam lopen een boekje gegeven en hen een fijne ochtend toegewenst. Jolanda trad op met een vrolijk lied als een echte artiest, samen met een muzikante. Karin en Lilian hebben samen met twee diakenen geld opgehaald voor het Leprafonds. En Sandrine en Serge hebben samen met de koffieschenker iedereen voorzien van een kop koffie of thee. Na afloop kregen ze allemaal voor hun eigen taak een diploma!

Overig nieuws …..

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Henco Lopers en sinds augustus werk ik als Geestelijk Verzorger voor ’s...

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger "Zingeving is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder een betekenis leven. En...

Yoga op de hoogte

Yoga op de hoogte

De geestelijk verzorgers van Samen voor Zin zetten regelmatig ademhalingsoefeningen, yoga en mindfulness in om...