Pinksteren 2021

30 april 2021

Pinksteren

23 mei is het Pinksteren. Het feest van het vuur. Het feest van de geest krijgen. Het feest van de inspiratie! Om, daardoor, de wereld mooier te kunnen maken.

Doe je mee?

  • Wat is jouw droom voor de aarde?

Hierbij een aantal verschillende ideeën om op de woning te doen:

  • Pinksterverhaal: Lees, luister of bekijk het Pinksterverhaal. Bijvoorbeeld via het filmpje ‘Pinksteren’ op de beginpagina van deze website. Je kunt ook op YouTube zoeken naar ‘liederen Pinksteren’.
  • Dierenfeestje: houd op de woning een gezellig en inspirerend feestje voor de natuur. Verkleed of schmink je als dier; zet dierenliedjes op; maak tekeningen of gedichten over jouw droom voor de natuur; bedenk mooie acties om geld op te halen voor een goed doel zoals het WWF; of bedenk wat jullie zelf kunnen doen voor meer natuur en insecten in de wijk of het verminderen van plastic afval.
  • Dromenvanger: maak allemaal je eigen dromenvanger. Plaats daar briefjes in met jouw mooie droom. Zie hier hoe je een dromenvanger kunt maken:  https://www.voormijnkleintje.nl/knutselen/dromenvanger-maken-kind/
  • Speurtocht: zet een speurtocht uit in de stijl van de berenjacht, maar dan nu met het zoeken van duiven of van vlammetjes. Deze twee symbolen staan voor het krijgen van inspiratie. Laat van te voren verschillende gebouwen/huizen in de buurt een vlammetje of een duif voor het raam zetten/plakken. En print voor de bewoners een blad uit waarop ze het aantal vlammetjes/duiven die zij tegenkomen kunnen inkleuren. Wat ook erg leuk is, om de bewoners een kleurplaten van Pinksteren te laten inkleuren, met daarop ‘Fijne Pinksterdagen!’ en die kleurplaten bij verschillende omwonenden af te geven als Pinkstergroet. Met de vraag of ze de kleurplaat een weekje voor hun raam willen hangen. Zodat de bewoners een speurtocht kunnen lopen op zoek naar de kleurplaten.
  • Activiteiten: kijk hier voor meer ideeën: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/programma/werkvormen-bij-hemelvaart-en-pinksteren/ 

Wij wensen iedereen Fijne Pinksterdagen toe!

Janny Blankenstijn en Digna van Liere

Geestelijk verzorgers bij ‘Samen voor Zin’

Overig nieuws …..

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Henco Lopers en sinds augustus werk ik als Geestelijk Verzorger voor ’s...

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger "Zingeving is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder een betekenis leven. En...

Yoga op de hoogte

Yoga op de hoogte

De geestelijk verzorgers van Samen voor Zin zetten regelmatig ademhalingsoefeningen, yoga en mindfulness in om...