Bedevaart Meersel-Dreef

27 juni 2019

Bedevaart Meersel-Dreef 2019

Wat was het weer een bijzondere dag: we zijn samen op bedevaart gegaan! Op donderdag 6 juni kwamen we met verschillende mensen vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, Zuid-Beveland en Brabant samen op het terrein van de paters in het Belgische Meersel-Dreef. Als geestelijk verzorger ging ik mee vanuit Walcheren. Hier vertel ik hoe de dag was gegaan.

        

We begonnen de dag om 9:00 uur met een gezellige autorit waarin we elkaar al wat beter leerden kennen. Bij aankomst kregen we in de taverne ‘Bij de Paters’ een kop koffie en een appelflap. Dat smaakte ons goed na zo’n autorit! Daarna liepen we naar de kloosterkerk toe. Daar kreeg iedereen een sleutelkoord met daaraan een kaartje. Op het kaartje stond een afbeelding van Kikker en Eend met daaronder de tekst ‘Ik ben goed in…’. Dat was ook precies waar de viering in de kloosterkerk over ging! Kikker wilde eerst net als Eend kunnen vliegen, maar dat lukte niet. Ook wilde hij net als Haas heel goed kunnen lezen, maar ook dat lukte niet. Uiteindelijk kwam Kikker er achter dat hij zelf heel goed was in Kikkersprongen maken! Iedereen heeft zijn eigen talent. Zo mocht iedereen die in de kerk zat ook zelf vertellen waar hij/zij goed in is. Sommige mensen vertelden dat ze goed waren in schilderen of kettingen maken, anderen vertelden dat ze goed waren in luisteren naar iemands verhaal, weer anderen zeiden goed te zijn in muziek maken. Zo zagen we dat we allemaal verschillend waren en dat iedereen er mag zijn! Na de viering stond ons een heerlijke lunch te wachten. We konden gezellig met elkaar praten en lekker eten.

        

’s Middags was er tijd om even je eigen weg te gaan: naar het souvenirswinkeltje in het dorp, een ijsje eten, op het terras zitten, of een stukje in het park wandelen. Vooral van dat laatste was ik erg onder de indruk! Zodra je het park in bent, loop je tussen al het groen van de bomen en planten. En recht voor je zie je een grot met een Mariabeeld waar precies de zon op schijnt met daarvoor witte letters die de tekst ‘Ave Maria Ave’ vormen. Een heel mooi gezicht. In dat park staan allerlei beelden die een Bijbelverhaal laten zien. Vroeger werden beelden gebruikt voor mensen die niet konden lezen, dat ze toch de verhalen konden leren kennen. Op het einde van de middag werd in dat park bij de Mariagrot nog een paar liedjes gezongen en konden mensen een kaarsje aansteken of aangeven dat ze voor iemand wilden bidden. Betty, die met ons mee was, speelde hier nog vol passie op haar dwarsfluit. Heel mooi om te zien hoe ze daar van genoot. Daarna kon de terugreis beginnen. Een bijzondere dag met mooie ontmoetingen.

Overig nieuws …..

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Nieuwe Geestelijk Verzorger

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Henco Lopers en sinds augustus werk ik als Geestelijk Verzorger voor ’s...

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger

Vacature Geestelijk Verzorger "Zingeving is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder een betekenis leven. En...

Yoga op de hoogte

Yoga op de hoogte

De geestelijk verzorgers van Samen voor Zin zetten regelmatig ademhalingsoefeningen, yoga en mindfulness in om...