Herdenkingsbijeenkomsten

26 november 2021

Herdenkingsbijeenkomsten november 2021

Jaarlijks in november staan we stil bij de mensen die we missen. We noemen de namen van de bewoners die het afgelopen jaar overleden zijn. Steken een kaars voor hen aan. Maar ook kan er gedacht worden aan andere mensen die gemist worden. Kort of al langer geleden. Binnen of buiten onze organisaties. Een moment van herinneren. Dit jaar hebben we dat op verschillende manieren gedaan.

Bij Tragel hebben we op woensdag 3 november een gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst gehouden. Katrien van de Wiele (RK parochie) en Digna van Liere (Samen voor Zin) verzorgden het verhaal ‘Mijn eigen ster’, een kaarsen ritueel en het plaatsen van de sterren in de herdenkingsboom. Bernadette Luijcks en Elian Ras hebben de muziek verzorgd. Verschillende bewoners hebben een gedicht voorgelezen. De bezoekers van de Babbelaar hadden voor de aankleding een sterrenslinger gemaakt. Ook voor familie was het een waardevol moment.

Mensen die liever niet in deze tijden in een groep bijeen wilden komen, konden zelf een kaarsje aan doen in de belevingstuin van Tragel. De afdeling Vrije Tijd had een hoekje ingericht bij de herdenkingsboom. Cliënten van o.a. Eeckenstein hadden speciaal hiervoor schilderijen en sterren gemaakt.

Boven de Westerschelde heeft Janny Blankenstijn (Samen voor Zin) i.s.m. Nicole van Luijk (uitvaartbegeleidster bij Overtoom Groen, UZZL) een herdenkingsviering gehouden op 26 november. Hier waren geen bezoekers bij, maar deze was via een livestream te volgen. De bewoners van Gors, ’s Heeren Loo en Philadelphia die het afgelopen jaar overleden zijn werden herdacht door hun namen te noemen en een kaars aan te steken. Hun familie en de woningen hadden speciaal voor deze herdenking materiaal toegestuurd gekregen zoals een papier dat uitgevouwen kon worden om een waxinelichtje in te zetten.Ook hier werd het boek ’Mijn eigen ster’ voorgelezen en maakten verschillende mensen muziek.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze waardevolle momenten.

Naast deze bijeenkomsten hadden we een algemeen herdenkingsfilmpje op onze website staan. We hebben woningen en families, die in eigen kring zelf een moment van herdenken wilden houden, aangeboden dit filmpje te gebruiken. https://samenvoorzin.nl/herdenkingsviering-2020/

Overige evenementen …..

Basiscursus Rouw

Basiscursus Rouw

Basiscursus Rouw Dinsdag 29 november 2022 19:00 – 21:00 uur De Babbelaar (Tragel), Hofplein 1, Clinge Door: Digna van...